Telefunken Defibrillator

Op 4 november 2011 is de Telefunken Defibrillator voor het eerst in een demonstratiemodel gepresenteerd in Nederland op een Resellerdag van Medisol. Deze AED, die in eerste instantie HeartReset zou heten, werd op die dag gepresenteerd als de Telefunken HeartReset AED. Tijdens de officiële introductie in 2012 is de naam HeartReset uit de naam verdwenen, en wordt gesproken over de Telefunken Defibrillator of de Telefunken AED.

De Telefunken Defibrillator is de eerste echte Nederlandse AED. Het Nederlandse merk Philips is weliswaar een grote speler op de AED-markt, maar deze AED’s worden elders geproduceerd. De Telefunken wordt daadwerkelijk in Eindhoven geassembleerd, en kan dus een echt Nederlandse AED genoemd worden.

Op 13 juli 2012 zijn de eerste Telefunken Defibrillators op de markt verschenen. De Telefunken is sinds de introductie gelijk een populaire AED. Dat wordt niet alleen veroorzaakt door de lage prijs (tot op heden geldt de Telefunken AED als de goedkoopste AED van Nederland), maar ook door de goede specificaties.

De Telefunken Defibrillator is in eerste instantie als halfautomaat op de markt verschenen, dit betreft type HR1. Later in 2012 zal ook een volautomatische versie geïntroduceerd worden, model FA1.

Voor de introductie van de Telefunken AED is een speciale website gelanceerd met nadere informatie: www.telefunkendefibrillator.nl 

*** De fabrikant van Telefunken AED’s, Defiteq International BV, is in december 2013 failliet gegaan, sindsdien worden er geen onderdelen voor deze AED meer geproduceerd. Klik HIER voor meer informatie. ***