Physio-Control Lifepak 500

De Medtronic / Physio-Control Lifepak 500 AED was één van de eerste AED’s die op grote schaal werd verkocht. Deze AED is in 1997 op de markt verschenen, en de productie is op 26 januari 2007 stopgezet. Gezien het grote aantal AED’s dat verkocht is, zijn accessoires voor de Lifepak 500 AED nog steeds prima verkrijgbaar. Medtronic Physio-Control heeft aangegeven dat deze accessoires nog minimaal 7 jaar na stopzetting van de productie leverbaar zullen blijven.

De naam “Lifepak” wordt dus geschreven met een k en niet met ck. Deze naam wordt door vele gebruikers en ook wel aanbieders van deze AED’s vaak ten onrechte gespeld als “Lifepack”.

Gezien de populariteit van de Lifepak 500 binnen de professionele markt, is de Lifepak 500 ook leverbaar geweest met oplaadbare batterijen, maar voor zover bekend is hier in Nederland minder vaak gebruik van gemaakt.

De Lifepak 500 is ook verschenen in een bijzondere versie, de [[Physio-Control Lifepak 500 DPS]]. Beide versies zijn opgevolgd door de [[Physio-Control Lifepak 1000]], die sinds eind 2006 verkrijgbaar is.