Physio-Control Lifepak 500 DPS

De Medtronic / Physio-Control Lifepak 500 DPS is een bijzondere versie van de “standaard” [[Physio-Control Lifepak 500]] AED. De afkorting DPS staat voor Defibrillator Public Safety. Deze versie gold als een speciale “robuuste” versie van de “normale” Lifepak 500. De 500 DPS was gekeurd volgens diverse militaire standaarden op basis van druk, schokken, trillingen, zout en acceleratie, en was geschikt voor regelmatig gebruik. Ook het uiterlijk is iets afwijkend: In plaats van de gele kleur van de Lifepak 500 is de DPS geheel in het zwart uitgevoerd.

Deze AED is in 1997 op de markt verschenen, en de productie is op 26 januari 2007 stopgezet. Gezien het grote aantal AED’s dat verkocht is, zijn accessoires voor de Lifepak 500 DPS nog steeds prima verkrijgbaar. Medtronic Physio-Control heeft aangegeven dat deze accessoires nog minimaal 7 jaar na stopzetting van de productie leverbaar zullen blijven.

De naam “Lifepak” wordt dus geschreven met een k en niet met ck. Deze naam wordt door vele gebruikers en ook wel aanbieders van deze AED’s vaak ten onrechte gespeld als “Lifepack”.

Zowel de Lifepak 500 als de Lifepak 500 DPS  zijn opgevolgd door de [[Physio-Control Lifepak 1000]], die sinds eind 2006 verkrijgbaar is.