Philips Heartstart HS1

De Philips Heartstart HS1 is een veel verkochte en populaire AED die wereldwijd in grote aantallen wordt verkocht. Deze AED wordt op de markt gebracht door Philips en Laerdal onder een aantal verschillende modelnamen: Heartstart HS1 (of Heartstart HS-1), Heartstart Home,  Heartstart OnSite, thuisdefibrillator en eerste-hulp-defibrillator. In alle gevallen gaat het om dezelfde AED, maar de levering kan verschillen: Zo bestaat het Heartstart Home pakket uit de AED in een consumentenverpakking, inclusief draagtas. Qua modelnummers worden de nummers M5066A en M5068A gebruikt.

Deze AED van Philips was de eerste AED die in de Verenigde Staten verkrijgbaar was zonder recept van een specialist. Dat heeft zeker bijgedragen aan de populariteit van deze AED.

De Philips Heartstart Home defibrillator is door Philips op de markt gezet als specifieke defibrillator voor thuisgebruik. Pluspunt is uiteraard de naamsbekendheid en degelijkheid van Philips, maar ook de ervaring van het bedrijf. Philips is wereldwijd marktleider op het gebied van draagbare defibrillatoren. De Heartstart HS1 is minder geschikt voor gebruik in vochtige ruimten, hiervoor is de [[Philips Heartstart FRx]] bedoeld.

Vóór juni 2012 kende de Heartstart HS1 een garantietermijn van 5 jaar, maar sinds de bekendmaking op 29 juni 2012 geldt een garantietermijn van 8 jaar.