Philips Heartstart FR3

De Philips Heartstart FR3 (ook op de markt gebracht onder de naam Laerdal Heartstart FR3) is een AED die geldt als de opvolger van de [[Philips Heartstart FR2]]. De lancering heeft een tijd op zich laten wachten: De productie van de Heartstart FR2 werd in september 2009 gestopt, terwijl de Heartstart FR3 pas daadwerkelijk op de markt is verschenen op 27 december 2011. Gedurende de tussenliggende periode heeft Philips klanten geadviseerd zich te oriënteren op de [[Philips Heartstart FRx]]. Voor klanten die een AED wilden aanschaffen met ECG-weergave in het LCD-scherm was de FRx echter niet geschikt. In afwachting op de daadwerkelijke lancering van de Heartstart FR3 is de FR2 nog enige tijd aangeboden op de tweedehands markt.

De nieuwe HeartStart FR3 is Philips nieuwste professionele AED die het redden van levens sneller, gemakkelijker en beter maakt. Met de FR3 introduceert Philips een nieuwe professionele AED voor de veeleisende gebruiker. Deze robuuste en betrouwbare HeartStart FR3 is ontworpen voor de professionele hulpverlener. De innovatieve [[Philips Heartstart Forerunner]] en [[Philips Heartstart FR2]] AED’s waren de voorlopers van de FR3 die wederom de lat voor AED’s hoger legt.

De HeartStart FR3 bevat diverse innovaties zoals een hoge resolutie kleuren-LCD display voor ECG weergave en instructies, een groot voordeel bij gebruik in lawaaierige omgevingen. Ook is deze AED voorzien van een metronoom voor het massageritme en is de Fr3 tweetalig, zodat die voice-prompts kunnen worden begrepen door een groot aantal hulpverleners. Standaard staat de FR3 AED op Engels ingesteld. Met de optionele taalkaart zijn andere talen in te stellen.

De HeartStart FR3 maakt het ook mogelijk snel en voordelig zuigelingen en kinderen te behandelen. Er is geen noodzaak om defibrillatie-elektroden te verwisselen. Door middel van een meegeleverde sleutel kan de kindermodus geactiveerd worden. De AED past dan automatisch het reanimatie-protocol en de schokenergie aan.

Net als de Heartstart FR2 is de FR3 bedoeld voor de professionele hulpverleners. De FR3 is verschenen in twee uitvoeringen:

  • Artikel 861388 met tekstweergave op het LCD-scherm
  • Artikel 861389 met ECG-weergave