Heartsine Samaritan PAD 300P

De Heartsine Samaritan PAD 300P is in 2007 op de markt verschenen, en is sindsdien een populaire AED. Sterke punten zijn de goede prijs-kwaliteitsverhouding van deze AED, het lichte gewicht, de hoge mate van stof- en waterdichtheid (IP56), en een garantietermijn van 7 jaar.

Deze AED kent geen aparte elektroden en batterij zoals andere AED’s, maar werkt met een PAD-PAK systeem, dat zowel elektrode als batterij bevat. Bij vervanging wordt het PAD-PAK in z’n geheel vervangen, dus zowel de elektroden als de batterij.

Gedurende de eerste jaren werd er door de toenmalige importeur APC Cardiovascular twee modellen aangeboden: De Heartsine Samaritan PAD basic met één PAD-PAK en de Heartsine Samaritan PAD secure met twee PAD-PAKs. Na overname van het importeurschap door Defibrion is dit verschil komen te vervallen, en wordt er niet meer gesproken over een basic en secure versie, maar is het nummer 300P aan het model toegevoegd.

De PAD-PAKs kenden tot begin 2011 een capaciteit van 800 mAh, en hadden een levensduur van ca. 3 jaar. Sinds begin 2011 worden de PAD-PAK’s geleverd met een capaciteit van 1500 mAh, en gaan ze 4 jaar mee in plaats van 3 jaar, zie dit persbericht >>.

Naast de Heartsine Samaritan PAD 300P is in 2010 ook de [[Heartsine Samaritan PAD 500P]] geïntroduceerd op de markt.