GE Responder AED

De Responder AED van General Electric (GE) is een AED die reeds lange tijd beschikbaar is op de Nederlandse markt. De eerste jaren werden deze AED’s met name verkocht door het bedrijf KP Medical, sinds 2005 met name in de AEDwinkel.nl.

De General Electric Responder AED wordt geproduceerd door Cardiac Science. Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen Cardiac Science en GE Healthcare.

Belangrijke voordelen van de GE Responder zijn vrijwel hetzelfde als de [[Cardiac Science Powerheart G3]]: Deze AED heeft de mogelijkheid tot het synchroniseren van de schok in geval van een Supraventriculaire Tachycardie (SVT), en staat bekend om de lange levensduur van de batterij (gegarandeerd 4 jaar). Het voordeel van de GE Responder ten opzichte van de Powerheart G3 van Cardiac Science is de prijs, de GE is goedkoper.

De GE Responder is technisch vrijwel gelijk aan de [[Cardiac Science Powerheart G3]], ook de accessoires van GE en Cardiac Science (m.u.v. de batterij) zijn onderling uitwisselbaar. Voor de Cardiac Science modellen van de Powerheart G3 is de gele batterij met type 9146 nodig, voor de GE Responder is dat de oranje batterij met type 9142. Deze batterijen zijn overigens technisch gezien wellicht uitwisselbaar, maar hiermee vervalt de garantie op uw AED. Voor meer informatie, zie ook: http://www.aed-blog.nl/2011/05/ge-en-cardiac-science-batterij-niet-onderling-uitwisselbaar/301

Het typenummer van de GE Responder AED is de 2019198-115. Naast deze AED is er ook een [[GE Responder Pro]] verkrijgbaar.