Defibtech Lifeline

Defibtech behoort al jaren tot de gevestigde orde voor wat betreft AED’s in Nederland. De Defibtech Lifeline is in Nederland geïntroduceerd door de arts Harry Palsma. Deze AED kenmerkt zich door de heldere gesproken instructies en het feit dat de batterij lang meegaat, ca. 6 à 7  jaar.

Wereldwijd gezien is Defibtech geen grote speler, maar de populariteit van deze AED is in Nederland ontstaan door het feit dat de trainingsunits van de Defibtech destijds voor erg lage prijzen werden aangeboden aan opleidingsbureaus. Om die reden werkten vele opleidingsorganisaties met dit merk AED, en dat heeft een positieve uitwerking gehad op de populariteit van Defibtech AED’s in Nederland.

De Defibtech Lifeline wordt wereldwijd aangeboden met 2 soorten batterijen: Een hoge capaciteit batterij met typenummer DCF-210 met een levensduur van 7 jaar, en een batterij met een kortere levensduur van 5 jaar, deze hebben typenummer DCF-200 en zijn niet officieel leverbaar in Nederland.

Een ander bijzonder punt van de Defibtech Lifeline is het feit dat de hoofdbatterij is voorzien van een 9-volts Lithiumbatterij. Bij het uitvoeren van zelftesten van de AED, wordt de benodigde stroom uit deze extra batterij gehaald, zodat dit geen gevolgen heeft voor de capaciteit van de batterij die uiteindelijk de schok moet verzorgen. Deze 9-voltsbatterij moet wel ieder jaar vervangen worden.

De Defibtech Lifeline betreft de halfautomatische versie van deze AED. In 2010 is de volautomatische versie verschenen, de Defibtech Lifeline AUTO genaamd. Later dat jaar werd ook de Defibtech Lifeline VIEW gelanceerd, en in 2012 volgde de Defibtech Lifeline View Pro.

Modellen:

  • Defibtech Lifeline AED – typenummer DCF-E110
  • [[Defibtech Lifeline Auto]] – typenummer DCF-E130
  • [[Defibtech Lifeline View]] – typenummer DCF-E2310
  • [[Defibtech Lifeline View Pro]] – typenummer n.n.b.