Cardio Saver Saver One P

De Saver One AED’s van CardioSaver is in 2008 op de Nederlandse markt verschenen. De AED’s Saver One worden geproduceerd door het Italiaanse bedrijf AM.BI., maar worden op de Nederlandse markt voornamelijk aangeboden door het Nederlandse bedrijf Cardio Saver.

Er zijn 3 verschillende modellen van de Saver One op de markt gebracht:

  • [[Cardio Saver Saver One]]
  • [[Cardio Saver Saver One D]] (voorzien van LCD-scherm)
  • Cardio Saver Saver One P (met manual override functie)

Opvallend detail is dat deze 3 verschillende modellen allen in twee verschillende configuraties leverbaar zijn: een Standaard versie met 200 Joules, en een Power versie met 360 Joules capaciteit.

De Saver One P heeft ten opzichte van de Cardio Saver One D de mogelijkheid om het advies van de AED met betrekking tot de schok te negeren, en toch een schok toe te dienen, een zogenaamde “manual override” functie. De Saver One P geldt ook als de professionele versie van de Saver One serie.

De Saver One AED’s zijn ondanks de aantrekkelijke prijsstelling van voornamelijk het basismodel nooit op grote schaal verkocht, met name de eerste jaren kampte de organisatie met leveringsproblemen van voornamelijk de bijbehorende trainingunits en batterijen.