CardiAid AED

De CardiAid AED is verkrijgbaar in een halfautomatische en een volautomatische versie.

De CardiAid AED, sinds 2008 op de markt gebracht door een Nederlands/Turkse organisatie, is een gebruiksvriendelijke AED. Deze AED werd in eerst instantie geproduceerd in Frankrijk. Inmiddels heeft een Deens bedrijf het merk overgenomen en zij produceren de CardiAid AED’s in Duitsland.

Hoofdzakelijk doordat gebruik werd gemaakt van een afwijkend distributiekanaal(voornamelijk via installatiebureaus i.p.v. medische groothandels) kende de wit-oranje AED een trage start op de Nederlandse markt. Ondanks een modern uiterlijk, een goede techniek (de CardiAid was de eerste AED die gebruik maakte van Bluetooth technologie) en goede specificaties groeide de bekendheid maar langzaam. Ook het feit dat vervanging van de batterij niet door de gebruiker zelf vervangen kan worden, werd door de klanten als lastig ervaren.

Mede door diverse publicaties van het IGZ over het belang van tijdig onderhoud van de AED (inclusief vervanging van batterijen) is hier verandering in aan het komen. Veel eindgebruikers vinden het prettig dat zij zelf niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor tijdige vervanging, maar dat dit netjes voor hen wordt uitgevoerd.

Anno 2014 is Semiconductor B.V. uit Hoofddorp aangesteld als distributeur voor de Benelux. Met onder andere complete AED-pakketten (incl. onderhoud en 6 jaar volledige garantie), een voordelig huurconcept en een strakke website gaan zij proberen het marktaandeel van de CardiAid AED in de lage landen een positieve impuls te geven.”