Tot slot

Na de [[basisregels]], de [[overeenkomsten]] en de [[verschillen]] tussen de verschillende merken en typen AED’s die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt, en na wat [[hardnekkige misverstanden]] de wereld uit te hebben geholpen, heeft u zich kunnen oriënteren op de belangrijke zaken bij de aanschaf van een AED.

Wilt u zich een verder verdiepen in een vergelijking van specificaties van de verschillende AED’s die in Nederland verkrijgbaar zijn? Kijk dan eens in de vergelijkingstabel op de website http://www.aedwinkel.nl/aedtabel.pdf

Als u een beslissing heeft genomen welke AED u wilt kopen, dan is het ook handig om na te gaan of de volgende accessoires voor u van nut kunnen zijn:

  • Een extra batterij en een extra elektrodenset. Deze houden uw AED tijdens en na een inzet in bedrijf. Elektroden zijn niet herbruikbaar. Uw AED is niet inzetbaar zolang deze niet vervangen worden. Een reserveset voorkomt dit.
  • Reanimatiekit. Deze bevat materiaal dat belangrijk is om te gebruiken in geval van een reanimatie, zoals een beademingsmasker, een kledingschaar om kleding snel los te kunnen knippen, en scheermesjes om het haar snel af te scheren, zodat de elektroden beter bevestigd kunnen worden op de borstkas.
  • Draagtas. Deze beschermt uw AED tegen invloeden van buitenaf, en vergemakkelijkt het meenemen van de AED.
  • AED wandkast. Beschikbaar in diverse afmetingen en uitvoeringen, voor binnen en buitengebruik, en in uitvoeringen met en zonder alarm.
  • AED logo. Om de aanwezigheid en exacte locatie van uw AED aan iedereen te verduidelijken.

In deze oriëntatie hebben we bewust geen namen van AED’s vermeld, om u een onafhankelijk beeld te geven van het brede aanbod van dit moment. We kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van deze oriëntatie op de aankoop van een AED toch nog vragen heeft. Mailt u ons in dat geval even op [email protected] en laat uw telefoonnummer achter, dan nemen we z.s.m. contact met u op!